Upcomming

 

 

ULLA DIEDRICSHEN

SUNLINES

August 18 - September 10

Ulla Diedrichsen er et særdeles interessant bekjentskap av galleri HERVOLD. Hun er født og oppvokst i Stavangers vennskapsby, Esbjerg i Danmark, men har en internasjonal karriere. De siste 10 årene med tilknytning til Stavanger, hvor hun har studert lysets bevegelser over fjorden og områdets ulike horisontlinjer.

 

På utstillingen SUNLINES er det lysbrytningen i naturens horisont som er dominerende. Fargemasser møtes og danner horisontale linjer, mens kaskader av lys kaster vertikale blink. Det er ute i horisontens tynne membran, der det synlige møter det usynlige, Ulla Diedrichsen fordyper seg.

 

Vi møtte kunstneren ved en tilfeldighet en tidlig februarmorgen, nettopp hjemvendt fra Bybrua, hvor hun hadde observert det skiftende lyset over øyene i fjorden og silhuettene av kystlinjene. Langs Jyllands vestkyst i Danmark har hun i årevis studert lysets brytninger i horisonten, men også i Bretagne, på Island – i Alpene og fra flyvinduer. Og nå i Rogaland. Diedrichsens utgangspunkt er det sette, og hun knytter en fin tråd mellom det figurative og abstraksjon.

 

IMG_5428.jpg

Ulla Diedrichsen har en imponerende CV og jobber i flere medier. I nært samarbeid med en rekke anerkjente arkitekter er hun en av pionerene innen kunstfeltet integrert i arkitekturen. Bildene hennes, som kan ha en monumental karakter, bærer preg av dette. Hun har vært mye rundt og bl.a. fulgte Andy Warhols arbeid med silketrykk på The Factory i NY på 80-tallet og er den første danske kvinnelige kunstneren med separatutstilling på ARoS Kunstmuseum i Danmark. Her var det foto og film som fylte museets saler. Den siste museumsutstillingen i år er: JEG-VAR-HER. Manusbilder på Ribe kunstmuseum. Diedrichsen har stilt ut og er representert ved flere danske og utenlandske kunstmuseer og -samlinger. Det er utgitt 10 bøker og laget 5 filmer om arbeidet hennes.

 

I galleri HERVOLD Stavanger fokuserer vi med utstillingen SUNLINES på en rekke store malerier og serier av små papirarbeider, som vi er svært stolte over å kunne presentere for det norske publikum. SUNLINES kan sees i sammenheng med «landskap» av Marc Rothko og Jean Scully, men vekker også minner om Munch og Willumsen. Å tolke havet, himmelen og horisonten er allerede kjent fra Turner og impresjonistene. Det er et evig tema, et syn mennesket til enhver tid har hatt tilgang til, og som kunstneren i hver epoke gir sin tolkning til.

 

"En klar horisont - bare ting som er kreative og ikke destruktive" - ​​Alfred Hitchcock. Et mantra vi kanskje trenger mer enn noen gang.

PICT1830.jpeg

 

 

ROAR KJÆRNSTAD

September 24 - October 16

 

 

 

PER FRONTH

October 27 - November 19