top of page

Upcomming

 

 

EINAR SANDVOLD

FORVRENGTE LANDSKAP

February 2nd - February 18th 2023

 

02-20221124-174907.jpg

Einar Sandvold (f 1994) Bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Einar Granum kunstskole 2017-19. Sandvold har hatt separatutstilling i Galleri Briskeby, Oslo, i 2021 og 2022. Han har deltatt på flere gruppeutstillinger nasjonalt og internasjonalt i gallerier som, Galleri Golsa (Oslo), Gallery Van der plass (New York), Privat7 X Art collective (København), Art-Nordic Kunst messe (København) for å nevne noen.

 

Sandvolds inspirasjon kommer fra møtet mellom arkitektur og natur.

I dette møte skaper han sin uttrykksform et sted der han kan leve seg inn i en ny verden, der han kan vokse og utforske en parallell virkelighet av det som allerede eksisterer. Det er en

forfengelighet en mani og et tankekjør som aldri tar slutt, han klarer ikke stoppe denne kreative kranen. Disse byggeklossene løper rundt i hans sinn og må plasseres, de må konstrueres, og de må komme til liv. Det å jobbe på denne måten gjør at han alltid føler seg inspirert. Det blir som en drøm der man kan vri om på alt, der man kan leke og utforske seg frem til en ny form for eksistens, en virkelighetsflukt som bare er din.

 

Maleriets komposisjon formes av geometri og det organiske. For Sandvold skaper dette et balansert, kontrollert og bevegelig landskap, hvor han kan føle seg velkommen og som han

stadig kan utforske i nye retninger. Perfeksjonisme, både som idé og ideal, er noe som ofte preger hans kunstneriske prosess.

Dette kommer særlig til uttrykk i mange av hans malerier der han jobber med plettfrie, markante flater og balanserte farger.

I kontrast til hans tilnærming knyttet til perfeksjon, har han perioder hvor han velger å jobbe mindre kontrollert og med friere bevegelser. Gjennom å gjøre slike estetiske oppbrudd mot seg selv, tar maleriene hans en mer ekspressiv vending,

som åpner opp for videre utforskning og eksperimentering.

 

Sandvolds ønske er å invitere betrakteren inn i mine kunstneriske konstruksjoner, hvor man har muligheten til å utforske en ny verden på egne premisser.

Hans kunstneriske retning er abstrakt, kontrollert, eksperimentell og personlig.

 

 

INGRI EGEBERG

PÅ TÅ

March 9th - March 25th 2023

 

Hode for hode. Tå for tå.jpeg

Ingri Egeberg (f 1951) Bor og arbeider i Bergen. Egeberg er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i perioden 1970-73.

 

Utstillingen PÅ TÅ beskriver hun på følgende måte:

 

Når vi står på tå kommer vi i ubalanse. Vi må fote oss og konsentrere oss. Vi kan holde i noe eller noen. Vi kan støtte oss til veggen eller en hest og til slutt sette ned den ene foten. Vi kan stå støtt etter å ha kjent på ubalansen.
 

Hallo sier vi, beklager dette men jeg er i ubalanse, er det greit at jeg støtter meg litt på deg? Sånn i all enkelhet? Jaja, sier hun mens hun holder seg fast i kameraten på den andre siden. 

 

Blir vi snillere og vennligere når vi står på tå og støtter oss på hverandre?  
 

Blir vi mer skjerpet når vi står der og svaier og har mistet mobilen og kalenderen og har nok med å stå oppreist med dirrende muskler?
 

Jeg vet ikke. Det blir i hvert fall bilder ut av det og en utstilling med en gjeng balanserende mennesker på tå. Velkommen inn i en fargerik billedverden. Stå gjerne på tå når du ser på bildene. Støtt deg på sidemannen, glem mobilen, nyt en utstilling.

 

Siden debuten i 1976 har hun hatt over 50 separatutstillinger over store deler av landet, bl.a. i Galleri Tegnerforbundet, Allmenningen Galleri i Bergen, Galleri Oksen, Hå gamle prestegård, Galleri Norske Grafikere i Oslo, Nord-Trøndelag fylkesgalleri, Bergen Kunsthall og Alta / Trondheim / Haugesund / Ålesund / Steinkjer / Harstad kunstforeninger. Hun har deltatt på en mengde kollektive utstillinger over hele landet, innbefattet Høstutstillingen, Norske Bilder og flere landsdelsutstillinger.

 

Egeberg har hatt flere utsmykningsoppdrag, og er innkjøpt av mange offentlige samlinger, deriblant Riksgalleriet, Nasjonalgalleriet, Stortinget, Norsk Kulturråd, Bergen Billedgalleri, Lillehammer Kunstmuseum, Haugesund Billedgalleri og Ciurlionis Museum of Modern Art. Medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet, Norske Grafikere, og Norske Barne- og ungdomsbokforfattere.

 

 

SIMON WÅGSHOLM

April 2023

 

 

 

STREET ART

Curated by Martyn Reed

May 2023

 

Scavengers.png
bottom of page