top of page

EXHIBITION

Follow me yes no yes-1.jpg

INGRID EGEBERG
PÅ TÅ

March 9th - March 25th
 

Ingri Egeberg (f 1951) Bor og arbeider i Bergen. Egeberg er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i perioden 1970-73.

 

Utstillingen PÅ TÅ beskriver hun på følgende måte:

 

Når vi står på tå kommer vi i ubalanse. Vi må fote oss og konsentrere oss. Vi kan holde i noe eller noen. Vi kan støtte oss til veggen eller en hest og til slutt sette ned den ene foten. Vi kan stå støtt etter å ha kjent på ubalansen.
 

Hallo sier vi, beklager dette men jeg er i ubalanse, er det greit at jeg støtter meg litt på deg? Sånn i all enkelhet? Jaja, sier hun mens hun holder seg fast i kameraten på den andre siden. 

 

Blir vi snillere og vennligere når vi står på tå og støtter oss på hverandre?  
 

Blir vi mer skjerpet når vi står der og svaier og har mistet mobilen og kalenderen og har nok med å stå oppreist med dirrende muskler?
 

Jeg vet ikke. Det blir i hvert fall bilder ut av det og en utstilling med en gjeng balanserende mennesker på tå. Velkommen inn i en fargerik billedverden. Stå gjerne på tå når du ser på bildene. Støtt deg på sidemannen, glem mobilen, nyt en utstilling.

 

Siden debuten i 1976 har hun hatt over 50 separatutstillinger over store deler av landet, bl.a. i Galleri Tegnerforbundet, Allmenningen Galleri i Bergen, Galleri Oksen, Hå gamle prestegård, Galleri Norske Grafikere i Oslo, Nord-Trøndelag fylkesgalleri, Bergen Kunsthall og Alta / Trondheim / Haugesund / Ålesund / Steinkjer / Harstad kunstforeninger. Hun har deltatt på en mengde kollektive utstillinger over hele landet, innbefattet Høstutstillingen, Norske Bilder og flere landsdelsutstillinger.

 

Egeberg har hatt flere utsmykningsoppdrag, og er innkjøpt av mange offentlige samlinger, deriblant Riksgalleriet, Nasjonalgalleriet, Stortinget, Norsk Kulturråd, Bergen Billedgalleri, Lillehammer Kunstmuseum, Haugesund Billedgalleri og Ciurlionis Museum of Modern Art. Medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet, Norske Grafikere, og Norske Barne- og ungdomsbokforfattere.

bottom of page